13. lokakuuta 2015

TIHS 2015


Taas kerran Horse Show tuli ja meni, liian nopeaan! Reissua suunniteltiin tänäkin vuonna ajoissa, asiat oli selvillä reippaasti ennen lähtöä. Kaksi porukastamme sai pressipassin, minä toisena. Mukaan lähti lisäkseni viisi henkeä, Penina, Anni, Löppö, EA, Manta. Saimme lainaan isäni Kian ja kävimmekin työpäiväni jälkeen vaihtamassa autot päittään. Isä sai Saabini viikonlopuksi käyttöönsä. Laivat oli varattu Tallinkilta ja majapaikka oli OldHouse, edullinen hotelli jossa olimme myös viime Tallinnan reissulla.

Perjantaina tapahtui pikapakkaaminen ja rukoilu siitä ettei mitään unohtuisi. Auton lisäksi isä lainasi kamerareppuaan sisältöineen ja hintalappuahan näillä kamoilla on yhteensä siinä 4000e paikkeilla.. Mutta pakko sanoa että sain paljon enemmän irti kuin olisin omalla kamerallani saanut. Mukaan lähti myös kamerajalusta ja yksijalka. Yksijalka varsinkin oli pelastus kun tuo Canon EOS 60D ei ole mistään kevyemmästä päästä ja yksijalkasta sai kätevämmin siirrttyä kuin kolmijalkaa. Fish eye, macro ja 15-35mm putket jäivät suosiolla kotiin.

Perjantai aamulla aikaisin käänty Kian nokka Helsinkiä kohti. Matkalta koukattin porukkaa kyytiin ja kerrankin hyvissä ajoissa oltiin satamassa. Päästiin autolla suoraan keulaan, joten Tallinnan päässä meni vain hetki kun ajettiin laivasta ulos. Laivamatka meni kumman nopeasti, vaikka eihän se kestänytkään kuin 2h. Syötiin aamupalaa ja puhuttiin paskaa.
Ajettiin suoraan Saku Suurhallille, jossa oli jo aamun luokat loppuneet. Minä ja Anni haettiin toista kautta pressipassimme. Saatiin ranteisiin omanlaiset rannekkeet, ja mä kun odotin niin kovasti kaulanauhassa istuvaa lärpykettä! Selattiin pintapuolisesti expo ja mentiin yläkerran katsomoon erityisen hyville paikoille. TIHSille kiitosta siitä, ettei ole omia varattuja paikkoja. Siinä seilattiin porukalla; osa varasi paikkoja ja vahti kasseja ja toinen osa pyöri expossa. Tämä järjestely oli ainakin mulle ihan ok, nimittäin kamerareppu jo tyhjiltään paino aikalailla ja olin kiitollinen ettei expossa tarttenut pyöriä sen kanssa. Meillähän oli pressihuone, mutta ovi sinne oli auki ja siellä ei ollut lukkittavia kaappeja. Pressihuone sijaitsi backstagella, jossa oli vartija, mutta siitä huolimatta en riskeeraanut kameraa.

Expo oli pieni ja sievä, myyjiä taisi olla n. 15-20 kappaletta. Kaikille löyty jotakin, tosin yllättävän vähän oli tänä vuonna kenkiä, kypäriä ja saappaita - joita olisin juuri halunnut katsella. Muutamilla oli todella hyviä tarjouksia ja parilla vain hyviä. Ja joillakin sitten taas ei ollut tarjouksia ollenkaan, vaan hinnasto normaalina. Erityisesti huovissa, loimissa ja suojissa loistavia tarjouksia! Ainoastaan ulkoloimet puuttuivat. Himoitsi kovasti ostaa koulusuojat, 4kpl olisi saanut 45 eurolla. Sen vähän kuitenkin koulussa käytän suojia, niin ne nyt jäivät Tallinnaan.. Kerrankin kun olisi vieläpä olleet vihreänä! :D
Lopulta tyydyin ostamaan ainoastaan Kinglandin ratsastushousut ja Eskadronin korvamyssyn. Yhteiseen käyttöön ostettiin Peninan kanssa Eggersmanin logolla varustettu estehuopa. Sama huopa löytyi myös valkoisena, jossa oli kantit täysin samanlaiset kuin tuossa Enskan myssyssä. Kovasti harmittaa etten sitä ottanut mukaani, mutta toivon löytäväni kyseisen huovan myöhemmin netistä. Paljon muutakin kivaa löytyi, mutta pidättäydyin jo ostamissani. Loppuvuoden muuttopuuhien jälkeen heitän turhat tavarat pois ja katson sitten vasta että tarvitseeko nyt ostella ja mitä, siksipä tavara sai jäädä hyllyille. Tänä vuonna minusta expo oli vähän latteampi kuin viime kerralla.

Huono kuva, kantit molemmissa on siis sinivihreät.

Fiilis kisoissa oli sen sijaan jälleen kerran mahtava! Yhden luokan voitti venäläinen, jonka voiton tuuletukset saivat koko hallin raikumaan taputuksista. Hän hyppäsi vielä lisääkin ratoja ja joka kerta katsomo taputti kunnolla ja vihelteli ennen suoritusta. Kannustuksesta siitä, että noinkin korkealla voi ottaa ratsastuksen tunteella ja hyvällä meiningillä! Jokaisen virolaisen kohdalla otti sisuskaluissa, kun katsomo räjähti tuuletuksiin. Vähän eri meininki kuin suomalaiset Suomessa..

Illalla väsynyt porukkamme matkasi hotelliin, jonne onneksi ei ollut pitkä matka Saku Suurhallilta. Ilmeni vain, että Kian takakontti ei ole yhtä iso kuin Saabissa. Varsinkin kotiintulomatkalla, Kian takakontti pursui kamaa ja pelkäsi joka kerta matkalaukkuvyöryä kun avasi takaluukun.
Hotellilla osa jäi iltapuuhiinsa, osa lähti hakemaan koko poppoolle ruokaa vanhan kaupungin Mäkkäristä. Eksoottinen kokemus kylläkin, Mäkkärin kanawrapissa on kanaa SEKÄ pekonia. :D Ja huhu, mitkä hinnat! Kolmen pihvin tuplajuustoateria maksoi vähemmän kuin tavallinen juustoateria Suomessa. Saku Suurhallilla pieniä tiskejä oli useampi expoalueella, hinnat oli vähän eri maata myös. Iso salaatti 3e ja kakun pala 2e. Maistoin molempia, älyhyviä!


Perjantaina oli vähän sellainen fiilistelypäivä, lauantaina ja sunnuntaina sitten itsekkin katsoin paremmin expon läpi ja käytettiin hyödyksi pressipasseja. Käväistiin kuvaamassa verryttelyssä, tallialueella sekä areenan vieressä. Haastateltiin neljää ratsastajaa, joista tulossa portaaliin juttuja. Oli aivan uskomaton fiilis kuvata ihan radan vieressä isoja luokkia. Kuulla korvan juuressa hevosen puuskutus, haistaa imelä hevosen hiki ja saada silmiin kavioista hiekkaa. Jollekkin arkipäivää, mutta mulle ei!
Alunperin ajattelin hakea myös HIHSiin pressipassia, mutta nääh. Sen verran on nyt muuta puuhaa ja tulee niin äkkiä TIHSin jälkeen. Eikä se kiinnosta niin paljon kuin TIHS. Mieluummin menen Just Dressagen pisteelle hommiin, siellä siis nähdään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti