10. marraskuuta 2014

Kuulumisia

MINÄ

Aloitin tässä kuussa uuden työn. Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka haluaisivat tehdä 247 sitä mistä pitävät (= olla hevosten kanssa). Eli sekä työt että harrastus kuluisivat hevosten parissa ja näin ollaankin menty reilu 3 vuotta. Ja tästä olen tykännytkin! Oon hirveen toiminnallinen ihminen, sekä aamu- JA iltavirkku. Mulle on siis sopinut hevoset. Välillä saa vaan kuunella musaa ja lapata paskaa, välillä ulkona tehä kaiken näköistä muuta tallihommaa, korjata aitoja, siivota tarhoja yms. Hevosalalla on vaikea saada kunnollista palkkaa tai vähintääkin kunnollisia työtunteja. Tähän asti olen elättänyt itseni ja hevoseni, mutta karu totuus on silti iskenyt kasvoille. Tällä hetkellä teen siis puolet paremmalla palkalla, puolet kevyempää hommaa - olen pikaruokamyyjä Hesellä! :D Ja tästä mä tykkään! Ulos ei pääse ja aina silloin tällöin tuppaa tulemaan ihan tekemisen puute. Mutta myös tässä Suomen työtilanteessa näyttää paremmalta, jos CVssä lukee muutakin kuin hevosalan hommia.

Töitä ollaan paiskittu, mutta alotin vasta kuun lopussa ja palkkapäivänä siis tuli huomattua että tässä kuussa ei juurikaan valmentauduta, kun ei työtunteja kerennyt kovin montaa olemaan. Tämän sekä kentän huonon kunnon takia hevoset ovat saaneet pitää vapaata, olen myös itse nauttinut vapaapäivistä vain olemalla.

KISSE

Kissen kunto on mennyt takapakkia. Kinnerniveltulehdus on luutumisvaiheessa, takapää ei ole kunnolla mukana ja kinner ikään kuin lukittuu. Onneksi lämpiessään kinner rupeaa toimimaan ja back on trackin kinnersuojat ovat auttaneet. Myöskin "impparijalasta" on parantunut imppari taas vaihteeksi. Oon jo henkisesti varautunut, että talven aikana voi tulla tilanne, että joudun sanomaan hyvästit.ELMO

Viime kerralla oli Korpparissa mun vuoro ratsastaa, Miksu piti valmennuksen meille.
Elmo alkuun jännitti eikä oikein tiennyt mitä tehdä, ja muakin jännitti aikalailla. Loppu tunnista otettii hyviä pätkiä, luotin Elmoon ja oli ihanaa päästä ratsastamaan tilavassa paikassa!
Lähipäivinä Elmo on saanut lomailla pikkaisen. Elmo on tuntunut vähän oudolta ratsastaa. Liikkuu kyllä eteenpäin, mutta ei oikein yritä sekä laukka nousee viiveellä eikä pyöri kunnolla. Epäilen kasvupyrähdystä, jonka takia Elmo on saanut olla nyt rauhassa. Pienen tauon jälkeen ruvetaan maastoilemaan, kun kenttäkin kohta jäätyy. Esteitä joudutaan talvella menemään Korpparin tai Voistion maneesissa, mutta nyt talvi keskitytään enemmän nostamaan kuntoa, kestävyyttä sekä maastovarmuutta. Hierojakin löysi jumia selästä, arnikaa ollaankin läträtty nyt. Auttoi tai ei - linimentteihin en luota, mutta lämmittävään arnikaan kyllä.
Tulossa olisi kanssa rokotus ja raspaus, ennen joulukuun aluevalmennuksia.


BAMBE

Tarinan voisi kertoa pitkällä tai lyhyellä tavalla, tai tiivistää muutamaan lauseeseen. Bambe ostettiin vuosia sitten Peninalle estehevoseksi, mutta näillä kahdella ei kuitenkaan kemiat kohdanneet. Niinpä Bambe siirtyi Peninan silloisen poikaystävän Jessen omistukseen. Nyt hevonen siirtyi taas Peninalle, koska kellekkään kiertoon ei hevosta haluttu myydä.
Niinpä tamma pääsee nyt mun ratsastettavaksi. Bambella on ollut nyt taukoa ratsastuksesta, on siis kovin jäykäksi päässyt. Aloitetaan kevyesti nostamaan kuntoa ja jumpalla notkistamaan kroppaa.


6 kommenttia

 1. Millä kuljet töihin? Miten teillä menee peninan kanssa? Tehkää yhteispostaus ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autolla ihan. Ja täytyy kattoo jos keksittäis joku aihe!

   Poista
 2. Uskallatko paljastaa millä Hesellä olet töissä? Liikun Lahden seutuvilla usein ja voisin tulla moikkaamaan jos satut niillä main olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuloksessa, eli en valitettavasti ihan Lahdessa päin.

   Poista
 3. Kai tiedät, että kankiohjat menevät ristiin? Tuossa kuvassa näyttää menevän suoraan, mikä ei todellakaan ole hevoselle se paras vaihtoehto. Etenkään, jos ratsastaja ei hallitse kangilla ratsastusta ja hevonen ei ole sillä tasolla, että kangista olisi oikeasti jotain hyötyäkin paremman kokoamisasteen saamiseksi.

  VastaaPoista