29. marraskuuta 2014

Ratsastusta

Viime aikoina oon paremmin kerinnyt keskittyä ratsastukseen ja saanut vähän jotain uuttakin aikaiseksi.

Elmo tuntui aikaisemmin vähän kummalliselta ratsastaa, siitä ollaan päästy. Poika on taas oma itsensä ja ollaan treenailtu normaalisti. Pari vapaapäivää oli, kun kenttä oli liukas ja sopivia hokkeja ei löytynytkään pakista. Suomen säät tuntien, nyt on taas vähän liiankin märkää.. Edellispäivänä mentiin koulua, eilen esteitä.


Älkää välittäkö meidän klippauksesta.
Kone teki taas tenät, Memmu on tulossa pelastamaan tilanteen. :'D

Elmon käynti on edistynyt. Olen antanut pitempää ohjaa, jolloin Elmo tukeutuu paremmin eikä pääse ahdistumaan. Tästä sitten lähdetään pikku hiljaa lyhentämään ohjaa, Elmon tahtiin. Nykyään myös keskittymiskyky on parantunut, enää ei jokainen rasahdus saa koko ratsua lässähtämään. Elikkä myös apujen kuuntelu on nopeampi kuin ennen. Tehtävää pitää keksiä paljon ja ollaankin pidetty lyhyempiä, mutta intensiivisempiä treenejä jotta mielenkiinto säilyy.


Esteitä ruvetaan nyt menemään kaksi kertaa viikossa. Vielä mitään ihmeellisempiä, haetaan rutiinia, hyviä hyppyjä ponnahduspaikkoineen. Tosin myös meidän pieni kenttä estää liian erikosten tehtävien teon. Elmo hyppää hyvin irtona, joten ollaan se jo jätetty pois. Ehkä vielä mielenvirkistykseksi poika saa niitä joskus hypellä, mutta muuten korvataan ne ihan esteratsastuksella.
Kun Elmolla aikoinaan aloitettiin esteitä ja muutenkin puomeja, Elmo katseli niitä vähän järkyttyneenä - tottakai. Nykyään puomit ja ristikot ovat helppoja, niinkin helppoja että lopetan liian helposti ratsastamisen ja Elmo vain yksinään suorittaa.
Kotona ollaan hypitty 50-60cm esteitä, yksittäisenä sekä 2-3 estettä peräkkäin. Nyt ollaan treenattu tekniikkaa ja oikeaa laukkaa laskeutumisessa. Heti jos Elmo lähtee vähänkin liian aikaisin/myöhään hyppyyn, oon liian hidas antamaan laukkapohkeet esteen päällä. Lisäksi tuntuu, että Elmon jokainen hyppy on ihan eri tekniikalla hypätty. Tietenkin pitää tässä muistaa Elmon vähäinen kokemus.
Bambe joutui myös lomaileen muutamia päiviä - hokit löytyi, mutta kenkien kierteet on ehtinyt jo kulumaan puhki. Joulukuun alussa on kengitys, niin jatkossa ei tartte turhia lomia pidellä.
Meillä oli pieni kuolainongelma alkuun, kolmipalalla Bambe oli hirveän jännittynyt ja pelhamilla Bambe painoi hartiani kipeäksi. Nyt kuitenkin ollaan päästy hyvään yhteistyöhön kun Penina neuvoi mitä teen kun Bambe painaa pelhamilla.
Eilinen ratsastuksemme oli ihan mieletön kiva verrattuna ekaan ratsastuskertaan! Bambe painoi vain muutamia kertoja ja silloin reagoin heti - nostin aavistuksen ulkokättä ja löysäsin sisäohjaa -  ja Bambe rupesi taas kantamaan itsensä. Bambe oli rauhallinen ja kuuliainen ja laukankaan jälkeen ei mennyt kauaa että sain Bamben taas rauhalliseksi ja kuuntelemaan minua. Myös laukka on parantunut. Aikaisemmin Bambe on vain pomppinut jänislaukkaa melkein paikallaan, nyt askel on selkeesti venynyt, mieli rauhallisempi ja selkä pyöreempi.
Kentällä oli eilen myös puomeja ja ristikko, joita mentiin kanssa muutamia kertoja. Bambe hoiti nämä hyvin, ehkä päästään pian jo hyppäilemään!Kisse on päässyt ravailemaan nyt myös ratsastajan kanssa. Ekoilla kerroilla Kisse oli jäykkä eikä ravannut kunnolla, mutta tässäkin tilanteessa viime kertainen oli aivan toista luokkaansa! Kisse liikkui reippaasti eteenpäin, vielä jännittäen kylläkin. Nyt ei olla välitetty niinkään siitä, minkälaisessa muodossa Kisse kulkee, vaan siitä että hevonen ylipäätään liikkuu kunnolla, venyttäen itseään. Ollaan lopetettu ratsastus aina siihen, kun Kisse on hetken hyvä, rentoutunut ja pyöristänyt selkäänsä.
1 kommentti