30. syyskuuta 2014

Kenttäratsastuksen aluevalmennuskatsastukset 27.-28.9.-14

Liiankin tarkkana ihmisenä olin listannut jo reilu viikkoa ennen hirveän litanian, mitä Elmo tartteisi kuljetukseen, tallipaikalle ja valmennuksiin, sen lisäksi listalla oli mun kamat myös. Mutta pakko myöntää, mitään ei jäänyt puuttumaankaan!
Olin viikolla pessyt satulahuovat, loimet, pintelit ja lisäksi pesasin pitkästä aikaa myös matkustavan harjakassin sisällön. Käytiin vielä ostamassa Elmolle hokit ja hokkikengät. Perjantaina pakkasin kaiken mahdollisen ja lauantaina loput. Perjantaina myös vaihdoin hokkireikäiset kengät ruunalle, sen varuilta että sunnuntaina tartteisi nurmihokit.
Meidän kouluvalmennus oli vasta 19-20, joten ei ollut lauantaina kiireitä. Siivoiltiin ja pakattiin vielä omat tavarat lauantai aamulla, lähdettiin keskipäivällä tallille siivoomaan. Kolmen maissa Akro ja Elmo olivat autossa ja tavarat perässä. Hevosauto on tilaihme, sinne mahtui kahden hevosen tavarat, iso kisakaappi, paaleja heinää yms.


Matka sujui maltillisesti, molemmat  ruunat mussuttivat heiniään. Noin kahden tunnin autolla huristelujen jälkeen oltiin Ypäjällä. Löydettiin kaksi viikkoa sitten Elmolle yöpaikka yksityistallilta ihan Opiston vierestä, Akro jäi sinne kun me Elmon kanssa jatkettiin matkaamme Opistolle. Oltiin vähän liian aikaisessa, joten kerettiin katsoa edellisten tuntia ja valmistautua henkisesti.

Puoli tuntia ennen Elmo pääsi autosta, laitettiin ruuna kuntoon ja mies kyytiin. Käveltiin siinä loppuaika, kunnes päästiin maneesiin. Pakko sanoa tähän ehti että Elmo veti kyllä parastaan, tosin niin yritin minäkin! Ajottain ruuna jännittyi, mutta se oli odotettavissakin. Seppo Laine teki meillä ihan perusratsastusta, siirtymisiä ja pitkiä pätkiä ravia ja laukkaa. Elmo kuunteli minua, eikä keskittynyt muualle, niin kuin aina välillä on hällä tapana. Ajottain hidas edelleen jalalle. Saatiin Sepolta apua käynnin energisyyteen, joka on viime aikoina ollut hukassa totaalisesti.
Tunti meni siis omasta mielestäni hyvin ja oli hyvä jatkaa matkaa takaisin tallille.
Elmo jäi tutimaan ja me lähdettiin isäni kanssa Turkuun asti yöpuulle.

Maastoesteet oli meillä sunnuntaina klo 13-14, Turusta lähdettiin yhdentoista pintaan. Kouluvalmennusta en jännittänyt, mutta esteitä kyllä aavistuksen. Esteille piti verkata hevonen valmiiksi, joten oltiin reilusti aikasissa derbykentän päässä ja ravissa sekä laukassa lämmittelin ruunan. Kentällä oli kaikennäköistä estettä, mutta me hyppättiin vain erinäköisiä tukkeja. Aloitettiin hyvin, Elmo hyppäsi kuin sammakko ja yritin pysyä perässä. Sitten tapahtui esteen ohitus, jonka jälkeen aloin vähän itse epävarmaksi. Pari kertaa jouduttiin lähestymään esteittä uusiksi ohituksien takia, mutta kaikille esteille saatiin hyviä hyppyjä, sen jälkeen kun olin liukunut satulasta alas kolmannelle tukille. :D Hypättiin kolme tukkia ja kakkostukki oli kaikenkaikkiaan vaikein, kun kolmosen jälkeen palattiin kakkoselle.
Lopuksi mentiin pienelle lätäkölle, Elmo pääsi ensimmäistä kertaa veteen. Ryhmän kaksi muuta hyppäsivät nousuesteen, tukin ja jatkoivat veteen. Elmolle riitti nousuesteen ylitys, sekä ravissa veden läpi meno.


Ensimmäinen tukki.
Toinen tukki.

Kolmas tukki.


Oon niin ylpee pienestä ruunasta! Kaikkien ohituksien jälkeen pakko sanoa että odotin tunnin menevän kaiken kaikkiaan paljon pahemmin! :D Elmo oli ihan loistava, mutta eikun reeniä molemmille. Minun pitää vielä itse oppia olemaan kyttäämättä estettä, sekä jatkaa ratsastusta myös esteen jälkeen. Lähden myös liian aikaisin esteelle. Elmo hyppää vielä jalat sikin sokin, mutta hyppää rohkeasti. Elmo myös tekee hyvin ratkaisuja itsekseen, ollakseen vasta 4v. Tämän parempaa ekaa kertaa en voisi kummallekkaan odottaa!
Emme päässeet varsinaiseen ryhmään, mutta kahden muun nuoren ratsun tavoin saamme osallistua leireille aina kun tilaa löytyy! Nyt aletaan etsiä meille kenttävalmentajaa, niille kuukauksille kun emme leirille mahdollisesti pääsekkään. Tässä lähellä on onneksi useampikin paikka jossa harjoitella maastoesteitä ja oonhan mä pari estettä kotiinkin tehnyt jo.

Käytiin hakemassa loput kamat tallilta ja lähdettiin Elmo autossa takaisin kotiin. Akro jäi tyytyväisenä uuteen ylläpitopaikkaansa.


2 kommenttia

  1. Ai teillä on Seppo aluevalmentajana :) Hyvä ja reilu valmentaja!

    VastaaPoista
  2. Löysin tän blogin vasta ja vaikuttaa tosi kivalta!
    Haastoin sut muuten :D

    http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi/2014/10/201-haastetta-toisen-peraan.html

    VastaaPoista