17. kesäkuuta 2014

HäkRan seurakoulukisat

HäkRa 7.6.-2014
Helppo D:3 2013
Alex - El Fragante
50,6%

Tulee jonkun verran myöhässä tämä päivitys, syynä ihan vain vammanen windows 8 -kone, joka ei meinannu tunnistaa videokameran johtoa. Monena päivänä kokeilin siirtää videoita koneelle, mutta ei - ja tänään yhtäkkiä suostuikin.. 

Kisakausi vihdoin ja viimein kunnolla avattu "oikeiden" kisojen merkeissä ja vieläpä samalla avattu Elmon "kisaputki". Ensin meinasi nämäkin kisat jäädä, nimittäin myöhästyin ilmoittautumisesta, mutta pääsin peruutuspaikalle.
Noin kaksi viikkoa harjoittelin ohjelmaa, kaksi kertaa pidettiin ratatreenit ja muuten hain vain Elmon kanssa tuntumaa ja tempon pysymistä, Elmolla on vielä huono tasapaino ja ei juurikaan lihaksia, jonka takia vauhti on joko liian nopeaa tai liian hidasta. Oikea kierros on Elmolla huonompi ja Penina onkin taitavampana ratsastajana sitten ratsastanut varsinkin tuohon vaikeampaan suuntaan ja kisoihin mennessä Elmo menikin oikeaan jo oikein kivasti verrattuna esimerkiksi viikon takaiseen! Panikoin vähän kun huomasin että HeD -ohjelmassa on peruutus ja Elmo ei ole ikinä peruuttanut. Aikaa oli vain 2 viikkoa eikä ihan sitäkään ja hätiköin peruutusharjoitusten kanssa, joka sai Elmon hämilleen ja jännittymään. Saimme kuitenkin todella hyviä peruutuspätkiä, kunnes tuli toiset ratatreenit. Juuri viime ratsastuskerralla saimme hyviä ja rauhallisia peruutuspätkiä, mutta seuraavana päivänä Elmolle jäi peruutusvaihde päälle vaikka miten ajoin sitä eteenpäin. Päätin jättää peruutukset siihen ja ottaa radalla vaikka sitten yhden peruutusaskeleen, jos hevonen tuntuu siltä.

Elmo ei ole juurikaan matkustellut ja vielä vähemmän ollut vieraissa paikoissa, tämä oli meidän kanssa eka yhteinen reissu, jos ei lasketa reissua kun Elmo haettiin meille. Elmo kuitenkin menee tosi hyvin autoon ja käyttäytyy siellä hevosiksi, vaikka perille päästyämme olikin etujalat, ryntäät ja kaula ihan litsläts hiestä. Varusteiden laitossa vähän levottomasti pyöri, joka on ihan ymmärrettävää kun on eka kerta. Kun nousin selkään, Elmo yllätti ja nousi vähän takasten varaan, mutta loppupäivän Elmo oli kuin mikäkin kisakonkari! Käveli tuntemattoman metsälenkin muina miehinä, verrytteli muiden hevosten seassa, eikä pelännyt kouluaitoja, tuomarin autoa tai kunniakierroksen musiikkia.

Verryttelyssä lämmiteltiin pitkillä ravipätkillä, otettiin vähän voltteja ja siirtymisiä. Siirtymisiä ei olla kotona otettu kauheasti, niitä olisi voinut ottaa enemmänkin verryttelyssä, mutta tajusin asian vasta loppuvaiheessa. Pysähdykset ja peruutukset saivat jäädä, vaikka kovasti olisin halunnut katsoa onko Elmolla taas suunta taaksepäin.

Radalla Elmo suoriutui tosi hyvin! Ajottain oli jopa tosi rentona ja tempo säilyi suht samana koko suorituksen. Peruutus meni mönkään, sitä odotinkin. 5 askeleen sijaan tuli ainakin 7, vaikka lähdin ajattelemaan eteenpäin jo kolmannen askeleen kohdalla. En ole ihan varma mitä tapahtui, mutta Elmo lähti peruutusvaihteelle ihan yhtäkkiä kesken voltin. Saatoin itse tehdä jotain, jonka Elmo käsitti väärin. Ajattelin siinä vaiheessa että peli oli tässä pelattu ja jätän kesken, mutta Elmon takia jatkoin loppuun. Epäonnistuneen peruutuksen takia unohdin radan TAAS. Tai no varsinaisesti en unohtanut, jätin vain toisen suunnan voltin ja lävistäjän tekemättä koska muistin että tein ne jo.. :D Päästiin kuitenkin lopputervehdykseen ja kaiken kaikkiaan rata oli tosi hyvä ja sujuva meidän ekaksi radaksi! Toi oma pää pitäisi vain saada pysymään kurissa.. Oisko muistipelit mitään? Oon tosi ylpee Elmo pojasta! Lisää rutiinia molemmille niin mehän lähdetään ruusukkeiden hakuun.

Valitettavasti juuri mun suorituksen aikana satoi vettä, ja mun fossiilivideokamera ei pysty silloin tarkentamaan. Videon laatu on siis hyvin epätarkkaa.. Aina välillä kamera kuvaa myös ihan kaikkea muuta kuin suoritustani, kuvaaja keskittyi vissiin johonkin oleellisempaan.. :D Penina kuitenkin teki lyhyen pätkän radasta.Sain vihdoin ja viimein uuden putken kameraan, joten oli ilo ottaa kuvia sunnuntain HäkRan estekisoista! Minun kuvistani kiitos Peninalle, säädin Peninalle itse kamerani "auringonpaiste" -asetuksille, joten pahoittelen huonoa laatua kun auringonpaiste sitten katosikin.
Paperissamme kehuttiin Elmoa mukavan näköiseksi, joskin vielä jännittyneeksi ja oikeassa kierroksessa menee pohjetta vastaan. Miinusta tuli myös ylimääräisestä peruutuksesta sekä radan unohduksesta. Ihme kyllä, pääsimme siitä huolimatta juuri ja juuri läpi! Paperissa on prosentteina 49,6%, mutta HäkRan sivuille tuli viralliset tulokset ja ilmoitus viimeisen luokan virhelaskennasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti