28. huhtikuuta 2014

Salpauksen harjoituskoulukilpailut

Salpaus 26.4.2014
C-merkin kouluohjelma, 1997
Alex - Akrobats
50,00%

Akrolla olen ratsastanut ehkä viisi kertaa (jos sitäkään..) ja kilpaillut en ole yhtään, siitä huolimatta villiinnyin ja lähdin yrittämään parastani. En ollut lähdössä ensin kisoihin ollenkaan, joten en itse kerinnyt valita hevosta messiin. Roosa ja Jenni lähti Vespalla, Penina Akrolla - joten minulle jäi valittavaksi vain toisen luokan meno Akrolla. Pikaiset treenit vedettiin torstaina ja hevonen vei mua kun märkää lapasta. Käynti ja ravi meni todella hyvin, mutta laukassa ei tahtonut kääntyä ja kiihtyi jatkuvasti.. Siirtymät olivat myös liikaa kädellä.
Halusin kuitenkin väkisin aloittaa kisakauden, joten lauantaina pakattiin hevoset autoon ja kamat perään.

Olin heti ensimmäisessä verkkaryhmässä, ja Akro kyllä tuntui paremmalta kuin harjoituksissa. Enemmän tilaakin kyllä maneesissa oli, ei tarvinnut kokoajan olla Akroa kääntämässä kulmissa. Annoin Akron kuitenkin tempoltaan mennä vähän reippaammin, että saataisiin turhat höyryt pois.

Meidän vuoro oli neljäntenä, joten jouduttiin hetki odottamaan käsialueella. Jännitti enemmän kuin osasin odottaa, mutta se katosi kun pääsin aitojen sisäpuolelle. Vihellettiin, otin yhden ravivoltin ja siirryin tervehdykseen. Alku meni suht mukavasti! Akro tuntui taas paremmalta kuin aikaisemmin, tempo pysyi samana ja rauhallisena. Siirtymiset olivat edelleen hitaita ja liikaa kädellä. Sitten tuli loppuosuus, nimittäin laukat. Laukannostot molemmat myöhästyivät aika reilustikkin, ja ehdin hermostua näistä sen verran, että unohdin seuraavan täyskaarron. Hermostuin lisää niin unohdin mennä tervehdykseen..

Ensimmäisiksi yhteisiksi koulukisoiksi olen kuitenkin todella tyytyväinen, vaikka vika sijoitus ja hikisesti läpi päästiinkin. Ilman unohduksia olisi tullut paljon enemmän pisteitä. Ja ainakin olin pirun komea pari Akron kanssa, pääsin myös ekaa kertaa kokeilamaan siskon ite alusta asti juuri mulle tekemää kisatakkia!
8 kommenttia

 1. Hartiat alas ja rennoiksi sekä lapaluut lähemmäs toisiaan. Istu istuinluilla eikä persiillä. Hyvä tulee kun istuntasi saat paremmaksi ja vakaammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Varsinkin Akron kanssa on tämä ongelma kun vielä jännitän vähän kyseistä hevosta, vähän eli kalipeeria kuin leveä ja läski 155cm poni.. :D

   Poista
 2. Toivoisin taas postausta Kissestä tai sit voisit tehä varustepostauksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varustepostauksen voisin ainakin tehdä, Kissestä ei taida riittää juttua kokonaiseen postaukseen...

   Poista
 3. Istuntasi kaipaa kyllä parannusta, jalat näyttää olevan aivan liian edessä. Vinkkinä: kun istut satulassa ja katsot alaspäin, varpaasi ei saisi näkyä polven edessä, muuten jalka on liian edessä. Ja harjoitusravissa on helpompi istua kun nojaa enemmän taakse kuin eteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaipaa ja paremman satulan! :D Tekosyytä toisen perään, mutta joissakin satuloissa on vaan niin paljon helpompi pitää jalkaa oikeassa asennossa..

   Poista
 4. Ihana toi siskos tekemä kisatakki!!

  VastaaPoista