25. huhtikuuta 2014

Keväinen viikonloppu Palomaalla

Elmolla ratsastelua

Ratsastin sekä lauantaina että sunnuntaina Elmon. Elmo menee jo ilman taluttajaa mukavasti käynnin ja ravin. Lauantaina Penina vielä käveli kentällä sikinsokin, mutta tänään mentiin ihan yksin.  Elmo ei vielä oikein ymmärrä kääntävää pohjetta ja ei oikein tahtoisi jokaiseen kentän nurkkaan mennä. Välillä tukeutuu kuolaimeen mukavasti, mutta välillä ei. Pysähtyy hitaasti, mutta tasapainossa ja rauhallisesti. Seisoo paikallaan kunnes saa merkin lähteä liikkeelle. Liikkeelle lähtö on jo oikein hyvä. Ravi ei oikein tahtoisi nousta ja kulmissa se meinaa tippua käyntiin. Ollaan vähän tehostettu sitä raipalla, mutta Elmo on aika säikky sille ja keppiä pitääkin käyttää maltillisesti. Kaiken kaikkiaan Elmon ratsutus on sujunut paremmin kuin odotin, ottaen huomioon että joinakin viikkoina ollaan päästy toimimaan vähemmän. Nyt haetaan ratsastukseen lisää rutiinia, kokoajan enemmän ravia ja lähdetään hakemaan sitä kuolaimeen tukeutumista. Syksylle ollaan harkittu HeD tai raviohjelmaa sekä Elmon voi nähdä Alaspään ratsastuskeskuksella match showssa 18.5.! Koni kerkee tiputtaa kaiken talvikarvansa onneksi siihen mennessä.Alla vielä kaksi videota, ensimmäinen on otettu viikko sitten ja seuraava on viikonlopulta.

Popin ratsastusta

Uusi Palomaan asukas on ratsutukseen tullut Popi, 4v oripoika, jolla on ratsutus päässyt venymään. Pääsin lauantaina vihdoin ja viimein pojan selkään, Penina oli liinan päässä varmuuden vuoksi. Hetken kävelyjen jälkeen otettiin liina irti ja Popi toimi siltikin mallikkaasti! Käynti oli jo suht varmaa ja kuunteli ratsastajaa. Popi ei ole yhtä takertunut taluttajaan mitä Elmo oli vielä vähän aikaa sitten, käveli eteenpäin vaikka Penina jäikin välillä kauemmas. Otettiin pari lyhyttä pätkää ravia, jotka olivat etupainoisia ja tasapainoa ei meinannut löytyä, mutta enempää ei voi vaatia ekoilta ravipätkiltä.
Musella esteitä

Pitkästä aikaa valkoista lihapullaa! Joka vaan turpoo ja turpoo.. Pitkään olen jo halunnut ottaa kevään ekoja hyppyjä ja vasta nyt osui hyvin aikaa. Olin Musella viikolla Peninan valmennuksessa ja se oli kyllä ehkä meidän paras tunti, ottaen vielä senkin huomioon etten ole juurikaan ratsastellut viime aikoina, varsinkaan Musella. Alkuun Muse tuttuun tapaansa yritti että onko pakko toimia, mutta alkoi lopulta edetä ja pehmeni edestä. Otettiin vain yhtä estettä keskellä kenttää, niin että päästiin tekemään pääty-ympyrää tai kahdeksikkoa. Kaikki sujui paremmin kuin odotin, harjoiteltiin laukan vaihtoja esteen päällä. Olin itse myös täysin varma että Muse hyppää ja se aiheutti sen ettei ruuna stopannutkaan kertaakaan, vaikka välillä oli etäisyydet pielessä ja muutamia kertoja tultiin täysin vinossa esteelle. 
Tivolissa käyntiä

Asiasta kukkaruukkuun, käytiin Peninan kanssa pikasesti käymässä Tivoli Sariolassa, kun se osui Orimattila - Hämeenkoski välille. Käytiin vain kolmessa laitteessa sekä syötiin pehmistä - tarpeeksi hurjaa meille vanhuksille.4 kommenttia

 1. Kiva lukea ratsasteluja, videoiden kera.
  Tekstiä oli kiva lukea, sitä oli sopivasti.
  Ja muuten kiva banneri!! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Banneri pitäisi kyllä jo uusia, tosi vanha rupee olemaan jo..

   Poista
 2. Et ole Kissestä vähään aikaan puhunut niin jotain pelkästään Kisseen liittyvää postausta haluaisin ai toivoisin tähän blogiin mutta pidän kaikista postauksistasi:)

  VastaaPoista