22. tammikuuta 2014

Kuulumisia ja Juoksutusta

Pari päivää on tehnyt niin kovia pakkasia etten ole lähtenyt liikuttamaan eläimiä, pieniä talutteluja lukuunottamatta. Pakkanen ei ole laittanut päitä sekaisin, paitsi Vespalla, joka on ruvennut kiirehtimään ja pomppimaan talliin.. Joskin tähän tietty vaikuttaa vähäinen liikuntakin.
Kisse, joka on tähän asti pysynyt sähköttömissä langoissa, veti yksi päivä itsensä Tessan ja Nannan tarhaan. Tessa ja Kisse ehtivät ihastua toisiinsa siinä pienessä hetkessä, kun hain Kissen tarhasta. Emme olleet uskaltaneet kokeilla hokkiajan takia Kisseä kenenkään kanssa yhteen, mutta nyt kaksi päivää tammat ovat pyörineet samassa tarhassa ja hyvin on mennyt. Ekana päivänä Kisselle ilmaantui suht pahan näkönen vekki takajalan vuohiseen, mutta tämähän voi olla ihan tamman omistakin hokeista ilmaantunut. Pari päivää tuo haava ja koko vuohinen oli normaalissa kunnossa, mutta tänä iltana ruunuluun kohta oli lämmin ja turvonnut, jännetuppi oli nesteessä. Nyt sormet ristiin ettei vedä mihinkään imppariin..

Kisse ja Tessa

Käytiin Voistiossa hevostarvikekirppiksellä myymässä ja ostelemassa. En tiedä kenen idea on pyörittää näitä kirppareita keskellä talvea, maneesissa oli yhtä kylmä kuin ulkona.. Meiltä meni kamaa jonkin verran, itse ostin 7e budjetilla kolmet ihan uudet bootsit. Showmasterin ja Horzen neonpreeniset sekä yhdet kumiset, 2e kappale. Horzet annoin Peninalle, Kisse kun oli irtojuoksutuksessa rikkonut Akron bootsit. Showmasterit jää vähän siistimpiin tapahtumiin ja kumiset toimii arkitreeneissä ja tarhassa, tammalla kun on kova tapa polkea tarhassa innostuessaan kengät pois.

Agrissa tänään kävästiin ostamassa rehua, löysin sieltä sattumalta 35 eurolla paksun Horzen talvitoppiksen! Ei ollut kokoa 145cm, mutta 155cm menee myös hyvin Kisselle. Tämä ei ole fullneck, eikä tähän saa kaulakappaletta, mutta tämä käy hyvin tämän talven ainakin. Mikä tärkeintä, tämä ei ole fleecevuorellinen! Kaikki sopuhintaiset fullneck-loimet ovat olleet täydellisiä, paitsi vuoren ansiosta.. Ja päästään lainaamaasta Peninan loimia. :D


Tänään pakkasta oli "vain" -15, jonka takia otettiin piuhojen kanssa juoksutusta. Kisse ei pahemmin tykkää venyttää eteen alas polkien samalla takaapäin. Tänään sujui suht hyvin, otettiin kyllä tosi löysillä piuhoilla. Tamma myös polki kivasti takaa, joskaan parhaimmat pätkät ei tällä kertaa päässy videolle.
Huomenna jos pakkaset ovat samoissa mitoissa, olisi tarkoitus ratsastaa Kisse sekä Muse. Mahdollisesti saadaan kuvia ja/tai videoita näistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti