17. tammikuuta 2014

Auvisen istuntatunti

Tänään Saara Auvinen kävi taas pitämässä ratsukoille istuntatunteja 2 hengen ryhmissä. Viimeksi en päässyt ja tänäänkin menin vain peruutuspaikan takia. Pakko sanoa että ensi kerralla kun Saara helmikuussa tulee, niin menen kyllä uusiksi!
Kuvia tai videoita ei valitettavasti saanut kun meidän tunnilla oli jo niin pimeää. Alla olevat kuvat on otettu viime vuoden lopusta.

Vespa oli ainut joka olisi jäänyt ilman ratsastajaa, joten menin hällä.Availtiin lonkkaniveltä ja yritettiin saada nilkkaa ja polvea rennoksi. Aluksi lähdettiin helpolla jutulla, jalka oikeaan asentoon ja yritettiin pitää se aivan löysänä. Mulle jo tää oli vaikea. Mulla on syntyjään aika länkisääret ja senpä takia varpaat lähtee osoittamaan ulospäin - polvi ja kantapää puristaa hevosta kokoajan. Heiluttelin ja pyörittelin nilkkaa omatoimisesti tehtävien välissä ja pikkuhiljaa nilkka antoi periksi ja pystyi rennosti pitämään tätä oikeassa asennossa ilman että tuntuisi puristusta nilkan siteissä.
Tehtiin siirtymisiä pysähdyksestä käyntiin, opin aivan uusia asioita hevosen pysähtymisestä. Uloshengityksellä, vähän enemmän eteenpäin nojaamisella ja aavistuksen käsien nostamisella saatiin pehmeitä ja takaosalle laskeutuvia pysähdyksiä ilman että piti hirveästi käyttää ohjaa. Näitä niksejä pitää päästä kokeilemaan pian Kissellä, joka ei niin maltaisi pysähtyä. Lähtöön lähdettiin nojaamalla taas hieman taaksepäin ja parin toiston jälkeen ihan tuntui miten Vespa lähti käyntiin polkien kunnolla takaata.


Haasteellisuutta saatiin ravista. Nostettiin jalat melkeinpä hevosen selän päälle, noustiin seisomaan niin että jalat pysyy ylhäällä eikä tiputa satulaan. Tässä välissä olin ihan kiitollinen että Kisse oli jo päivällä ratsastettu, sillä se olisi varmaan tässä vaiheessa saanut hepulin kun pyörittiin ympyrällä melkeinpä hevosten kauloilla. :D Pari ympyrää meni siinä että yritin pitää jalat rentoina ja joustavina sekä saada tasapainon kohdilleen. Tämä kyllä havainnollisti hyvin sen, miten tasapainon ylläpitämiseen ja vakaaseen istuntaan auttaa nilkkojen joustavuus ja polven rentous.

Saara vielä lopuksi otti molemmat jalat käsittelyyn, pyöritti ja venytteli aavistuksen niin että lonkkanivel aukeaa ja nesteet lähtevät kiertämään. Tällä saatiin jalka painavaksi ja paremmin pysymään oikealla kohdilla.

Oli todella hassua että tällä kertaa jopa haettiin sitä, että jalka, polvi ja muutenkin istunta hölskyää rentoina hevosen mukana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti