1. toukokuuta 2013

Ensi esittelyssä Taisto

Keskiviikkona oli Apsun ratsastustunti joka oli istuntatunti liinassa ja suht turha. Meinasin pyytää Taistoa kun oon pitkään halunnu sitä kokeilla, en pyytänyt, mutta se sattu mun kohdalle kuitenkin.
Taisto, eli Tyson, on 14-vuotias suomenhevonen joka toimii Hinkulassa ratsuna ja valjakossa.

Oltiin pareittain ja laitettiin mun parin kanssa Taisto kuntoon. Se olla nökötti paikallaan ja olis voinu varmaan vaikka nukahtaa siihen. Ei välittänyt edes satulavyön kiristyksestä. (:

Mä menin selkään ensin, odotin tosi rentoi ja pehmeitä askeleita, mut ei oikeen tullut sellasia. Taisto tuntu vähän jäykältä, mut kyllä se eteenpäin kulki ja suht reippaastikkin. Maneesissa otettiin ensin vähän käyntiä ja kevyttä ravia itsenäisesti, siinä Taisto tuntu vähän paremmalta jo.

Otettiin Taisto liinan päähän ja siinä vedettiin käyntiä ja ravia ilman jalustimia. Siinä Taisto tuntu suht huonolta. Vaihdettiin sitten niin että mun pari meni kyytiin seuraavaksi, tätä ennen kyllä ratsastin käynnissä Taistoa ja yritin saada sen myötäämään niskasta. Ei oikein toiminut, loppujen lopuksi sain yhden hyvän pätkän ja siihen lopetinkin. Pari meni selkään ja mä liinan toiseen päähän. Siinä näin itekkin missä oli vika ja ope käski lopettaa. Taisto ei vetänyt yhtään takajalkoja alleen ja kävelinkin sitten lopuksi vaan ympäri maneesia hetken.

Tällä hetkellä Taisto vissiin on ratsastustunneilta kokonaan poissa käytöstä.


1 kommentti