10. tammikuuta 2013

Apsun juoksutustunti 18.12.-12

Syksyltä vanha kuva Tiikeristä kun uudempa ei tähä hätään ole.


Tänään oli Apsun pitämä normaali ratsastustunti, mutta koska ei olla missään välissä keretty pitää juoksutustuntia, niin se tehtiin nyt. Oltiin pareittain ja jokaiselle jaettiin hevonen, me saatiin Tiikeri jolla oon kerran mennyt ratsastustunnin syksymmällä.

Laitettiin kaikille ylle normi ratsastusvarustus ja sen lisäksi sivuohjat, juoksutuspiiska ja juoksutusliina. Tehtiin vuorotellen niin että mentiin molempiin suuntiin vaihtelevasti askellajeja ja aina jompikumpi oli selässä pitämässä yllä niin hyvää istuntaa kun pystyi.

Oon juoksuttanut aiemminkin aika paljonkin ja oon juoksutuskurssinki käyny, mutta onhan tuosta jo aikaa niin joutu vähän miettimää et mites sitä juoksutettiinkaan. Kohtalaisen hyvin kyllä meni, melko laiska vaan ja laukannut ei ois millään jaksanut. Vähän myös näytti alussa jäykältä, mutta mitä oon kattellut nii ei Tikrulla oo pehmeimmät askeleet ikinä.
Mä menin seuraavana selkään, jätin tarkotuksella pitkiksi jalustimet että näen kuinka paljon tukee tartten. Oli yllättävän vaikeeta mukautua Tikrun raviin, se tuntui tosi keikkuvalta ja muistaakseni se oli sitä viimeksikin. Olin varma että tipun kun jalustimet nostan ylös mutta kyllä mä selässä pysyin. Oikeaan kierrokseen pidin kokoajan satulan etukaaresta kiinni, mutta vasempaan oli huomattavasti helpompaa. Tai sitten olin jo ruvennut tottumaan raviin ja Apsukin neuvoi mua istumaan enemmän istuinluiden päälle, joka kyllä autto. Jonkin verran rojahdin välillä eteen ja muutaman kerran varmistin etukaaresta etten tipu.
Laukka tuntui paljon pehmeämmältä ja tasasemmalta, en siinä yrittänyt ilman jalustimia, mutta en tukeutunut missään vaiheessa yhtään jalustimiin joten olisin varmaan kyllä pysynyt selässä ilman niitäkin.

Tyytyväisyys: Ihan ok tunti, varmasti kehitti jonku verran taas tasapainoa ja kivaa etten tippunu vaikka juoksutusliinan perässä en ookkaan istunu ilman jalustimia juuri ollenkaan. :D Oon ylpee etten tukeutunu kuolaimeen kun meinasi tasapaino mennä.

Korjattavaa: Lisää harjotuksia ilman satulaa, varsinkin ympyrällä, niin että tasapaino kehittyy.

1 kommentti

  1. Istunta on kyllä yks ratsastuksen sellanen osa-alue ettei siihen oo ikinä tyytyväinen ja aina löytyy korjattavaa :D Etenkin jos heppa vaihtuu usein. Täällä kanssa painittu sen kanssa että osais istua rentona ja laukassa "istua ennen hevosta". Meneehän se pätkittäin ihan hyvin mutta sit karkaa ohjat ja heppa läjähtää käsiin.
    Nyt isoilla hepoilla menee ihan hyvin mutta auta armias jos alle tulee joku nuori ja pieniaskeleinen. Pitäs rauhotella sitä nuoruudenintoa, olla tosi tarkkana käden kanssa ja istua.

    No, kesällä istuntakurssi niin eiköhän se sitten siitä :D

    VastaaPoista