28. lokakuuta 2012

Jakso 2

22.10. syysloman jälkeen maanantaina pamahti sitten uusi jakso vihdoin ja viimein. Ja innolla jo sitä ootinkin, kun lempiaineeni, kengitys, alko! Alunperinhän mä olen jo aikaisemmin käynyt 2 kengityskurssia Hingunniemessä ja mun piti ensin saada hyväksi luku kengityksestä ja kavion hoidosta, mutta koska mulla ei ole todistuksissa numeroa kengityksestä, mun pitää käydä kaikki uusiksi. Turhauttavaa, mutta uskon taitojen harjaantuvan vielä lisää ja mieluummin kengittelen koululla kun otan hyppytunteja. Kengittäminen muutenkin on huippukivaa niin mikäs tässä.

En päässyt sairasloman takia heti maanantaina kouluun, mutta torstaina sitten oli tokan jakson eka päivä mulle.

Tossa ylempänä sitten itse lukujärjestys ja ihan hyvältä näyttää. Joka päivä aamu alkaa jollakin käytännöllä, joka on iha mielettömän hyvä juttu. Ei tunnu niin tuskaiselta mennä kouluun ja aivot ovat käynnissä iltapäivän teoriatunneilla.

Kengitys; Tosiaan en ole vielä kengitystunneilla ehtinyt olla, mutta nautin varmasti sydämeni kyllyydestä. Toivottavasti vain pääsen suoraan oikeisiin hevosiin, koska olen jo kahden kurssin tiimoilta kengitellyt teuraskavioita. Enää ei huvittaisi. Lisäksi pidän ainakin näin alustavasti kengityksen opettajastamme, vaikka hänen tunneilla en ole vielä kerennyt olla kuin yhden ravitunnin.
Kavion hoito; Oon ollut aina kiinnostunut erityisesti kavioiden ja jalkojen hoidosta, joten eiköhän nää tunnit tule olemaan mukavia.
Ratsastaminen; No kuka heppaihminen ratsastamisesta ei pitäisi? Lisäksi pidän opettajastamme, vaikka ehkä hieman enemmän saisi huomioida virheitä.
Anatomia ja fysiologia; En näin etukäteen osaa sanoa mitä fysiologia meinaa, mutta anatomia on pirun jännittävää ja sitä olen itseopiskellut paljon, joten toivon etten tylsisty tunneilla.
Varustehuolto; Yksi lempiaineistani! Pidän osaavasta opettajastamme ja työtilat ja työvälineet ovat hyvät.
Ravi; Pidän ajamisesta, vaikka ensin ajattelin sen olevan ihan tylsää. Hevoset ovat kaikki tosi energisiä.
Ruokinta; Yksi lempiaineista tämäkin, oon aina ollut kiinnostunut hevosten ruokinnasta ja olen jo nyt oppinut mielettömästi hevosen ravinnon tarpeesta ja ruoansulatuksesta.
Eläinlääkintä; Ei ehkä kiinnostavimpia aineita, mutta tosi tärkeä, niin yritän skarpata.
Tallin tekniset työt; Ei vielä mitään hajua mitä varsinaisesti meinaa, ekoilla tunneillamme siivosimme varustehuoneen, laminoimme kuvia ja katselimme valmennusta..

Ehkä ketuttaa hieman se, että keskiviikko aamulla joudun heräämään seitsemältä että kerkeen koulubussiin, vaikka tunnit minulla alkaisivat vasta 11:30. No jaa, saanpahan koululla ilmaisen aamupalan ja kerkeän vaikka hoitamaan passihevosta tai ajamaan muita hevosia.

Maanantaina odottaisi käyttövaruste ja ruokinta -koe, ainakin ruokinta on kuulemma helppo onneksi. Ei mulla muuten olisi pientä stressiä, mutta tosiaan kun oli 3 viikkoa pois koulujutuista, niin pelottaa että pää on tyhjentynyt kokonaan.

Ja lopuksi vaikka kuvia passihevosestani, josta tulee lähipäivinä pieni esittelypostaus;
1 kommentti