1. lokakuuta 2016

Mauno ja kumma takaisku

Olin kirjoittanut kuukausi sitten "mitä meille kuuluu" -postauksen, mutta se jäi julkaisematta. Eikä se enää juurikaan pidä paikkaansa. Voisin toki julkaista sen, että tietäisitte mitä meille kuukausi sitten kuului. Mutta itse ainakin elän hetkessä, enkä mieti turhaan menneitä tai tulevaa. Vielä vähemmän mennyttä, koska siihen ei voi enää vaikuttaa.

Blogi on pitänyt hiljaiseloa omien kiireiden takia, mutta nyt on sentään kerennyt myös ratsastaa, toisin kuin kesällä. Ruunan kesäloman jälkeen tämä ei suostunut hyppäämään ja sileälläkin kiukutteli enempi vähempi. Kun käveltiin kylän poikki, selkeästi toinen etunen kuului kovempana äänenä astuessaan maahan. Maastossa sentään meni kuin vanha tekijä. Mentiin sitten sileällä sillon tällöin ja vain juoksutin enemmän kuin yleensä. Hoidin kintereitä ja takapolvia pliisterillä ja arnikaa heitin aimoannoksia selkään ja lavoille. Myös BOTin selänlämmitin on joka ilta edelleen käytössä. Katsottiin myös satulat kuntoon, vaihdoin estesatulan istuvampaan ja koulupenkki meni myyntiin. Linnea kävi hieromassa Maunon ja olihan se jumissa.

Maunoa hoidettiin vähän liikaakin kerralla, enkä tiedä mikä oli se The Syy, miksi liike oli epäsymmetrinen. Väärä satula, jumit, kengitys? Oli syy sitten mikä tahansa, niin Mauno on nyt aivan todella hyvä ratsastaa. Myös käynti on taas symmetrinen.
Hypättiin ensimmäistä kertaa Kisaviikon jälkeen, eli lähes kahteen kuukauteen. Ja Mauno oli ihan super! Imi esteille, jalat nousi, kertaakaan ei edes tiputtanut. Ei ollut aikomustakaan mennä ohi tai perääntyä, vaikka kuski ei ihan messissä ollutkaan. Keskityin vain siihen että en revi suusta vaikka en hypyssä olisikaan mukana.Mauno oli niin innoissaan että välikäynneillä vain röhki paikallaan ja selkeästi vitutti kun ei saanut martingaalin takia päätä taivaisiin, vaikka heitin kaikki ohjat pois.
Koska esteistä oli ollut taukoa, mentiin vain kavallettia ja ristikkoa, yksi pysty vielä lopuksi.
Seuraavaksi hypättiin kotikentällä. Tämä ei mennyt niin hyvin, tiputti muutamia kertoja. Maunon on selkeästi vaikeampi pienellä alueella pitää tasapainoista laukkaa ja näin ollen hypytkään ei ole niin hyviä. Tosi harvoin sileälläkään mennään omalla kentällä laukannostoja kummosempaa, koska Mauno korvaa vauhdilla tasapainoa.

Oltiin tällä viikolla Opiston keskiviikkokisoissa. näistä tulee ihan oma postaus seuraavaksi! Sen voin sanoa että on mulla hieno hyppyhevonen. ;)

Mitäs vielä, Rex lähti lomailemaan Palomaalle. Akro palautui liisingistä myyntiin, siitä hieno kouluruuna jollekkin! Tai kokenut varmasti tästä treenaisi pelin myös esteille, Wahlman on ainakin tykännyt ruunasta, kun hän on tällä hypinyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti