3. lokakuuta 2016

Keskiviikkokisat 28.10.-16

Olin kovin ilahtunut kun kuulin että keskiviikkokisat Opistolla alkavat taas. Nehän alkavat aina näin syksyllä ja jatkuvat huhtikuuhun, eli hallikauden. Kisoissa on helppo käydä, matka on lyhyt ja osallistumismaksu on pieni, olematon jos olet Ypäjän Ratsastajissa tai YHO:n opiskelija.

Viime aikojen estetreenien jälkeen ilmottauduin mielelläni hyppäämään 70cm luokan. Seuraava olisi ollut 80cm, mutta jostain syystä jätin sen. 70cm oli jaettu avoimeen ja nuorille hevosille. Mentiin jälkimmäinen, vielä kun Mauno lasketaan nuoreksi tämän vuoden vikat 3kk.

Penina lähti töihin, joten valmistauduin ja suoritin itsekseni. Näiden kisojen plussa on myös se, että pärjää yksinkin ja paikalla on aina aimo kasa opiskelijoita auttamassa jos apua tarviikin, halusivat tai eivät. :'D Mulla oli onneksi vapaapäivä, joten kerkesin samana päivänä vielä tarkistaa kamat ja vähän siistiäkin niitä. Olin maneesissa ensimmäisenä, vaikka tuntui että lähdin hirveän myöhään tallilta maneesille päin. Hetken ravasin Maunolla, kunnes lahjoitin ruunan jollekkin opiskelijalle ja lähdin maksamaan lähdön sekä katsomaan radan.

Keskiviikkokisoissa on tapana olla helpot ja yksinkertaiset radat ja näin oli tälläkin kertaa. Myöskään hurjimusjohteita tai muita kauheuksia ei ollut, esteet olivat kovin hevosystävällisiä. Luokamme oli ensimmäinen ja näin ollen pääsimme myös radalle verryttelemään, näin helpotettiin entisestään tehtävää hevosille. Verkkaesteinä toimivat nelos ja seiskaeste, toinen oli pysty ja toinen okseri. Mauno suoritti nämä kerrasta niin hyvin, että lopetettiin siihen. Itse verkka-alueella ei otettu hyppyjä lainkaan. Laukkaa otettiin hyvin vähän, jottei Mauno turhaan kuumuisi ennen rataa.

Oltiin luokan keskivälissä. Tähän väliin voin sanoa, etten ole ikinä luottanut hevoseen noin paljon ja olin hämmästyttävän itsevarma! Tämä selkeesti vaikutti suoritukseen, koska Mauno on ollut niin erilainen ratsastaa ja joka kerta vain parempi. Otettiin ykköselle ravissa, koska se on este jota itse jännitän eniten ja haluan ottaa varman päälle. Siitä jatkettiin loppurata laukassa. Saatiin hyvät hypyt jokaiselle esteelle, muutama tuli ehkä aavistuksen kaukaa. Yksi tiputus tuli ja kaksi puomia kolahti, mutta mielestäni nämä ei tullut alas. Maalissa oli aika voittajafiilis kun suoritettiin rata ilman kieltoja tai esteen ohimenoa!

Multa meni kuulutuksessa kokonaan ohi suorituksemme aika sekä virhepistemäärä, joten se vielä on pimennossa mullakin. Kyselin Opistolta tuloksia ja ne tulevat aikanaan nettiin, mutta ei ollut vielä tänäänkään. :/

Koska Penina ei päässyt paikalle, niin mulla ei ole videota eikä kuvia radasta. Joka on sääli, koska Mauno oli niin kiva! :( Mutta näin meillä, tästä suunta vain ylöspäin! Katotaan josko saatais päivitettyä tota tarkkaa tulostakin tänne.

2 kommenttia