5. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 pähkinänkuoressa

Vuoden 2014 tammikuu alkoi laivareissulla yllätys yllätys, tosin Tallinnan sijaan oltiin Tukholmassa. Tammikuu meni muuten hiljaisissa merkeissä, Kisse vietti vielä sairaslomaa ja muutenkin toiminta Palomaalla oli hiljaista kentän huonon kunnon ja pakkasten takia. Tein hommia isolla ratsastuskoululla ja se oli tosi miellyttävää puuhaa, vaikka silloin tällöin töissä vituttikin (no ketäpä ei aina joskus?).


Helmikuussa tapahtui Elmo! 13.2. käytiin katsomassa ruunaa kotonaan, viisi päivää myöhemmin lähdettiin hevosautolla hakemaan hevonen meille. Helmikuun lopussa kävimme Peninan kanssa Helsingissä estetuomarikurssin.


Maaliskuussa tapahtui Sulo! 12-vuotias, mutta energinen ja kovapäinen pieni sydäntenmurskaaja jackrusseluros tuli kotiimme. Siitä alkoikin Peninan jatkuva lässytys koiralle ja vihdoin tämänkin pitää huonossakin säässä mennä lenkille! :D Vähän sitten tulikin työn jakoa enemmän, Penina lenkittää koiraa niin säästyy enemmiltä kotihommilta. Tässä kuussa alotin myös toisella tallilla työt, isommalla ja parempi palkkaisella. Myös Orimattilaan muutto tapahtui, kämppä oli kerrostalokaksio ja asunto oli omasta mielestäni tosi kiva, parveke ja kaikkea.


Huhtikuu oli kovin työpainoinen, kotona hevostelu oli pienemmällä. Aloitin varovaisesti Kissen liikuttamista ja Elmon selässä käytiin silloin tällöin vähän ravailemassa. Huhtikuussa myytiin Muse. Olin kovin harmissani ja teki mieli lopettaa koko ratsastus. Viimeisen kerran taisin Musella ratsastaa esteitä 20.4. Muse kuitenkin pääsi hyvään kotiin ja uskon että meillä on aina paikka Muselle, jos jokin menee myöhemmin myttyyn.


Toukokuun lopussa - kesäkuun alussa olin sairaslomalla työtapaturman takia, olkapää meni sijoiltaan. Silloin myös ratsastin vielä vähemmän kuin viime kuussa. Nostelut ja vetämiset teki kipeää, mutta pääsin satulaan jo ennen saikun loppua.


Kesäkuussa oli mun ja Elmon ensimmäiset kisat, ensin HäkRalla ja sitten KopRalla.
Kesäkuu-elokuu oli meidän Miekkiö-projekti, hevosemme asuivat heinäkuun Miekkiössä. Sopimuksemme ei kuitenkaan miellyttänyt molempia osapuolia, niin kariutui juttu siihen. Toisaalta hyvä, en olisi muuten nykyisessä työpaikassani! Elokuussa kävimme taas koulukisoissa, tällä kertaa Asikkalassa. Hevosjutuista muihin juttuihin, Cheekin Stadionkeikka oli elokuussa! Kesällä pääsin myös liikuttamaan hevosia aktiivisemmin, Elmo kehittyi huimaa vauhtia.


Syyskuun alussa muutimme takaisin Hämeenkoskelle, mutta omaan asuntoon. Löysimme edullisen rivitalokaksion keskustasta, jossa on myös koiralle takapiha. Taas koulukilpailuissa Elmon kera , HäkRalla. Loppukuussa kävimme Ypäjällä kenttäratsastuksen aluekatsastuksissa ja pääsimme mukaan nuorten ryhmään. Elmon treeneihin otettiin enemmän mukaan esteitä. Syksyllä Elmoa rupesi ratsuttamaan Memmu Koivisto ja käytiin silloin tällöin hypyttämässä Elmoa Mikael Wahlmanin luona.


Lokakuun lopulla aloitin nykyisessä työssäni Hesburgerissa. En välitä tuntemattomista ihmisistä, inhoan kuumaa ja sisätöitä, mutta toisaalta on mukava hymyillä ikkunan takana kun ulkona on -20 ja tuulee sekä sataa taivaan täydeltä. Pidän työstäni enemmän kuin olisin uskonut. Sekä tärkein asia, palkkani on parempi kuin koskaan hevoshommissani on ollut.


Marraskuussa ei tapahtunut erikosia. Liikuttelin hevosia ja kävin töissä. Heti kuun alussa aloitin myös Bambella ratsastamisen.


Joulukuussa hevoset joutuivat silloin tällöin lomailemaan, kentän kunnon takia ja kaikki maastotietkin olivat jään peitossa lähes koko kuukauden.

Pysykää kuulolla, ensi päivityksessä sitten tämän vuoden tavoitteesta ja välitavoitteista, tulevista kisoista, valmennuksista yms! (:

2 kommenttia

  1. Ai ostitteko oman asunnon hämeenkoskelta? Missä isolla rats.koululla oot ollu töissä? Sulo on valloittava, eikö se tullut jostain, että oli koditon tjn? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nyt sentään omaa, ihan vuokra-asunto. Katellaan sitä omaa sitten kun molempien tulot paremmat. En oo kysynyt lupaa tältä tallilta, että saisin kirjoitella heistä blogiin, niin en mainitse nimiä. :) Ei ihan koditon kuitenkaan, perhe vain sai lapsia ja enää ei aika riittänyt, lisäksi Sulo ei juuri välitä vauvoista.

      Poista