31. elokuuta 2013

Hevosten kuulumisia

Anonyymin kommentoijan toiveesta vähän Kissen kuulumisia. Itseasiassa olin tänään muutenkin kirjoittamassa tytön viimeisistä arkipäivistä, joten.. :D

KISSE
Kissellä kulkee tosi hyvin. Tyttöä on nyt ahkeraan ratsastanut yksi tallimme "luottotytöistä" eli Janita ja Jannu onkin saanut hyvän tatsin tammaan ja ratsastukset on mennyt hyvin. Ihan normaaleja koulutunteja on pyöritelty ja tamma paranee kokoajan. Lihasjumit on vähentyneet, ahkeraan on myös käytetty lämpölinimenttiä lavoille. Nyt Kissellä on ratsastettu niin että myös muita on ollut itsenäisesti kentällä ratsastelemassa eikä tamma välitä näistä mitään.
"haista paska!"
Yksi päivä mentiin puomeja ja perään vähän kavalletteja, ristikoita ja pystyjä. Vaihtelevalla menestyksellä.. :D Esteethän on yksi iso Kissen ongelma. Puomeja säikyttiin ja hypittiin kovaa ja korkealta ensin, mutta vielä ihan siedettävästi. Samaten muutama ristikko meni ok, hyvin liioteltavia hyppyjä, mutta hyppyjä kuitenkin. Sitten siirryttiinkin pystyihin ja ei millään meinannut mennä yli. Tyttö kulki rennosti ja energisesti estettä kohti, mutta juuri ratkaisevassa kohdassa lähti puskemaan ohi. Tappelu kannatti ja loppujen lopuksi saatiin hypyt molempiin suuntiin.Tekniikalla ei vielä väliä, kunhan tamma hyppää!


Kiima kesti sen 5 päivää ja sen jälkeen tamma on taas ollut oma ihana itsensä. Seuraavaan kiimaan olisikin tarkoitus yrittää jotakin näitä kiimanestolääkityksiä. Muuten käyttäytyminen on ollut tosi nättiä, vähän säpsähdyksiä ja luimintaa kun käy karsinassa esim. kokeilemassa jalkoja. Tässä kun on enemmän aikaa säännöllisesti niin olisi tarkoitus aloittaa lastaamisharjoitukset. Muihin hevosiin Kisse on tottunut hyvin, vierustovereina karsinassa on Nanna ja Akro. Nanna on tosi kiva naapuri ja Akrokin - Akro ei vain osoita rakkautta takaisin. :(

Akro
Kisselle ostettiin uus satula joka tulee toivottavasti ens viikolla! Siihen olisi tarkoitus myös ostaa jossain välissä vihreät metallijalustimet. Tänään käytiin hevoskirppiksellä, mutta Kisselle ei löytynyt muuta kuin viheät Eskadronin takajalan suojat.

Itse oon siinä kunnossa että juoksutin Kissen torstaina ja huomenna käyn ehkä jonkun hevosen selässä käyntiä ja katson kestääkö kroppa. Ehkä näkee vähän että millonka pääsisin jo kunnolla ratsastamaan itsekkin.

MUSE
Muselle ei kuulu kummempia sillekkään. On ollut ahkeraan tunneilla ja toiminut tosi hyvin, ei enää testaile kauheasti kokemattomimpiakaan (onks toi sana..?) ratsastajia!
Eikai Musesta sen enempää, estekisoihin ois tarkotus sen kanssa suunnata Mäntsälään 14.9., jos kroppa kestää. Musen ja mun kauppalistaan kuuluisi Lamicellin vaaleanvihreät jänne- ja hivutussuojat mitä olen monia viikkoja kuolannut.. ;D

Ja näin btw, jos jostain repäsen rahat niin olisi ensi viikolla tarkoitus hakea mulle varattu kengityspakki tavaroineen!! Askel lähempänä omaa yritystä.

Maija - Muse

EA - Muse

2 kommenttia

  1. Ei luoja mitä hyppyjä. Olen nähnyt hevosen korpparissa hyppäämässä hyvin esteitä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, harmi ettei enää hyppää samanlailla. Tarkotus olis saada tuo taas hyppäämään. ;D

      Poista