2. marraskuuta 2016

Keskiviikkokisat 19.10.-16

Kauheeta miten tämän postauksen teko venyikin! Inspiraatiolle kirjotukselle oli useana päivänä, mutta kun päivistä loppuu tunnit kesken.. Toinen seikka oli se, että odotin kovasti tuloksia tämän kaksi viikkoa, mutta ei taaskaan vain kuulu eikä näy..
Kuitenkin; hyvät naiset ja herrat, tässäpä postaus näistä kisoista.


Mauno oli ollut joitakin päiviä tosi kummallinen suusta. Ei hyväksynyt kunnolla tuntumaa, nosti kieltä kuolaimen päälle. Lisäksi se heilutteli päätä, siis täysin löysälläkin ohjalla. Tuo ei enää ollut normaalia. Tämän kruunasi se, että yhtenä aamuna Mauno ei tahtonut syödä heiniään. Näinpä tilasin hetimiten eläinlääkärin raspaamaan ruunan hampaat. Tästä syystä lähdin Akrolla keskiviikkokisoihin. Olen vuosia sitten "hyppinyt" Akrolla ristikkoa, ja silloin hän paineli vain menemään tuhatta ja sataa, ei kuunnellut pohjetta yhtään ja painoi kädelle. Nyt kuitenkin Akro on kehittynyt niiiiiiin paljon, että odotin innolla meidän ensimmäisiä hyppytreenejä, sopivasti kahta päivää ennen kisoja. Mun heikkous on se, että olen päässyt hyppimään niin harvalla hevosella. Ensin Muse, sitten Elmo, Mauno ja nyt Akro. Jokainen heistä on hypännyt todella erilaisella tyylillä. Elmo on edelleen ollut mukavin estekaveri, siis hyppytyyliltään. Nyt olen mennyt vain Maunolla, jonka pomppu kestää sen 5 nanosekunttia.
Nousin sitten Akron selkään ja alkuverkkojen jälkeen otettiin ristikkoa ja pientä pystyä. Ekana ajatuksena oli se, että totun erilaiseen hyppyyn. Ja herranisä kun se hyppy kestääkin sen 5 sekunttia, nanosekunttien sijaan. Siinähän kerkeää ratsastajakin tehdä vaikka ja mitä. Kulttuurishokin jälkeen saatiin muutamia hyviäkin hyppyjä. Lopuksi otettiin jumppasarjalla vielä harjoitusta omiin käsiini, jotta antaisin enemmän edestä tilaa hypyn aikana.



Lopulta tuli keskiviikko, mutta meidän lähtö oli niin myöhään, että ei ollut turhia kiireitä. Saavuttuamme maneesille, olimme kerrankin todella ajoissa! Kävin maksamassa lähdön ja kävelemässä radan, nousin selkään ja lähdin yrittämään parastani.

Verryttelyhypyt meni ok ja Akro tuntui ihan hyvältä. Pieneen verryttelytilaan Akro yritti edetä vähän turhan vauhdikasta laukkaa ja ulkopohje ei oikein mennyt läpi, mutta muuten oli ok.

Ensin oli 80cm -luokka, ilman uusintaa. Otettiin tämä luokka suht varovaisesti, mutta hienosti Akro suoritti. Muutama tosi hyvä hyppy ja muutama vähän huonompi. Eikä niinkään hevoselle huonoja, vaan itse olin huonosti mukana. Akrolle pitää selkeästi näyttää ponnistuspaikka ja itse en siinä vielä pro ole, että saan hevosen just siihen kohtaan mihin haluaisin.





Siitä jatkettiin 90cm, suoralla uusinnalla. Tämä oli samanlainen rata kuin edellinenkin, mutta kutosesteessä oli laitettu B-osa, näin ollen se oli sarjana. Se ei tuottanut kuitenkaan ongelmaa. Nyt saatiin jo varmempaa menoa, tietenkin hevosellekkin helpompaa kun on jo samat esteet kerran mennyt. Uusinnassa koitin ratsastaa jo vähän vauhtia, mutta en itse ainakaan videolla eroa näe. :D
Ysikympissä aloin itse jo päästä paremmin hyppyihin mukaan, nyt vaan tarttis lisää treeniä että paranis myös alastulossa yläkropan hallinta. Ysikympissä myös pohje meni paremmin läpi, näin ollen käännökset onnistui kauniimmin. Puhtaat radat siis molemmista luokista, tuloksia odottelen mielenkiinnolla.

 

2 kommenttia